9 augusti 2018
18:30

Syrianska FC P 05

Referat: BK Sport P 05 Gul - Syrianska FC P 05

Dags för seriepremiär för hösten och dagens motsåndare var Syrianska FC P05 från Södertälje. Ett för dagen upphottat 05-gäng med lite inlånade 04-or vilket är charmen med dessa lag, man vet aldrig vad man får möta! Vi får väl se det som positivt att de troligtvis tycker att vi är hyggligt bra! Vi börjar första halvlek och det visar sig direkt att vi har lite för mycket respekt i närkamperna där de har några riktigt fysiska spelare ibland nästan mer spelare än boll. De sätter ganska enkelt dit 1-0 och får även in 2-0 innan första pausvilan.

I halvlek pratar vi om att vi måste fokusera på det vi ska göra och inte vad de gör. Andra halvlek är riktigt bra och vi reducerar till 1-2 på straff och är det klart bättre laget i andra halvlek. Syrianska gör dock 1-3 innan pausvilan vilket inte kändes helt rättvist.

Vi pratar i pausvilan om att fortsätta sätta hög press då de slår bort mycket passningar när de får press på sig. Det ger utdelning och vi får in en reducering till 2-3. Syrianska gör ytterligare 2 mål och matchen slutar 2-5. Vi gör ännu en bra halvlek men får inte riktigt till det medans det känns som att Syrianska får göra ganska enkla mål på oss och det blir lite uppförsbacke.

Det blev lite tjafs på sidan vilket undertecknad ber om ursäkt för men det blir lätt så när domaren inte sätter tonen direkt och man på sidan inte stävjar direkt fult spel från ett fåtal spelare. Det som fäller det stora avgörandet i denna match är att vi till viss del har lite för stor respekt och att de hade en direkt avgörande spelare som var riktigt bra när han koncentrerade sig på att spela fotboll och gör 4 av deras mål. Tycker ändå att vi gör en riktigt bra match och visar att vi kan stå upp, det här var nog den mest fysiska matchen hittills och det klarade vi på ett bra sätt och tar med oss framöver.

Vi ledare tackar för ett riktigt bra dagsverke från samtliga spelare. Det tar vi med oss till kommand matcher. Tack också till er spelare som inte tog rygg på den bräkande tränaren utan höll er någorlunda i skinnet!